KUNSTNAGELS

Beschrijving:
Door middel van geavanceerde technieken is het in sommige gevallen mogelijk om een kunstnagel te plaatsen. Er moet dan wel aan een aantal criteria worden voldaan die te maken hebben met zaken zoals de huidconditie, de stand van de voet e.d. Er zijn verschillende soorten o.a. 
a) De acryl nagel (of harsnagel) 
b) De soft nagel 
De acryl nagel is een kunstnagel die hard wordt. Als de gewone nagel groeit, "groeit" de kunstnagel mee en moet dan bijgevijld worden. Voordelen: geeft goed steun en is gladder. Nadelen: niet poreus; geeft soms teveel druk; kan schimmels stimuleren als er vocht onder komt; kan niet worden geknipt. 
De acryl nagel wordt toegepast bij kleine beschadigingen van de nagelplaat, bijvoorbeeld in het geval van een C onder de nagel. 
De soft nagel is zoals de naam zegt een zachte nagel en wordt veelal toegepast wanneer een acryl nagel teveel druk geeft. De substantie is schimmeldodend en dus uitermate geschikt voor gevallen waarbij een deel van de nagel is afgebroken of weggefreesd in verband met een schimmel-infektie. Voorwaarde is dat zeker een derde deel van de nagel nog gezond moet zijn om verzekerd te zijn van een goede aanhechtingsplaats. Voordelen: geen druk; poreus; schimmeldodend; kan geknipt worden. Nadelen: minder glad; geeft minder steun aan de nagelwal waardoor huid omhoog kan komen.