BLAUWDRUK

Om van elke voet de stand te kunnen bepalen moet een blauwdrukken worden gemaakt. Met een  blauwdrukraam, inkt en papier is dit mogelijk.
Uw pedicure / voetverzorger zal u vragen om op een bepaalde stand voor en over het blauwdrukraam te gaan staan, uw pedicure / voetverzorger zal uw voet op een bepaalde stand op het blauwdrukraam plaatsen en u vragen om op een bepaalde manier hier overheen te lopen.
Met een spatel werd de omtrek van de voet getekend zodat de stand van de enkel duidelijk te zien is.
Bij het begin van de middenvoetsbeentjes aan de binnen- en buitenkant van de voet zetten wordt een streep gezet ook wordt er een streep gezet bij het midden van de enkel aan de binnen- en buitenkant. Heel belangrijk is namelijk dat u goed recht vooruit blijft kijken; als je naar beneden kijkt ga je meer druk plaatsen op de voorvoet dan normaal.
Hierna wordt de afdruk berekend en beoordeeld door uw pedicure / voetverzorger.

afbeelding van de groene voet is een goede stand van de voet. De anderen zijn in een afwijkende stand. 

 

Regelmatig levert dit specifieke klachten op en is een goed schoenadvies geboden. Als een afdruk nogmaals wordt gemaakt kunnen veranderingen makkelijk geconstateerd worden. Pijnklachten kunnen worden verklaart en eventueel wordt u doorverwezen naar bijvoorbeeld een podoloog of een podotherapeut